Ingenieursbureau Gadella is gecertificeerd voor het opstellen van  energiecertificaten en maatwerkadviezen voor zowel woningen als voor  utiliteitsgebouwen.  Met een EPA maatwerkadvies heeft u tevens een compleet energieadvies dat voldoet aan de geldende wet- en regelgeving.

Het energielabel geeft met klassen (A++ tot en met G) en kleuren  (donkergroen tot en met rood) aan hoe energiezuinig een woning is ten  opzichte van vergelijkbare andere woningen. Belangrijke informatie want  een energiezuinig huis zorgt voor lagere energierekeningen en meer  wooncomfort. Het energielabel is sinds 1 januari 2008 in heel Europa  verplicht. Het moet door de eigenaar overlegd kunnen worden als een woning verkocht of verhuurd wordt.

Om het label vast te stellen zal één van onze adviseurs uw woning  bezoeken en inspecteren. Tijdens de inspectie wordt er gekeken naar de  isolatiewaarden van vloeren, gevels, daken en beglazing. Tevens wordt de  technische installatie van uw woning zoals c.v. ketel en  ventilatievoorzieningen beoordeeld op energiezuinigheid. De opname ter
plaatse duurt circa 30 minuten. Daarna worden de opgenomen gegevens in  de gecertificeerde software ingevoerd en wordt de energie index van uw  woning bepaald. U krijgt het energielabel binnen twee werkdagen  toegestuurd.

Ondanks de plannen van minister Blok voor een vereenvoudigd energielabel blijft het oorspronkelijke energielabel van belang voor het bepalen van de huurprijs, het aanvragen van een (extra hypotheek) en het aanvragen van subsidies.